ZOUTTHERAPIE BIJ KLACHTEN aan de luchtwegen

ASTMA

Astma is een ontsteking in de longen. Dit kan veel klachten veroorzaken. Astma geeft niet elke dag klachten. Het is een chronische ziekte die niet over gaat. Dit komt doordat de longen bij astma altijd een beetje ontstoken zijn.  

 

Hoesten en een piepende ademhaling zijn symptomen van astma die vaak voorkomen. Maar u kunt ook benauwd of kortademig zijn. De klachten verschillen per persoon.

 

Door het volgen van zouttherapie kunnen problemen door astma afnemen  en blijven de klachten onder controle. 

Tijdens het zoutkamersessie worden bacteriën gedood en spiertjes van uw luchtwegen worden ‘wat losser’ en soepeler gemaakt. Slijm komt los en verdwijnt langzaam.

 

Na de eerste paar sessies, komt het vaak voor dat u meer gaat hoesten en er meer slijm vrij komt. Dat is normaal. Meestal voelt u zich na 3 tot 4 behandelingen veel beter en krijgt u meer lucht; de hoeveelheid slijm is aanzienlijk minder dan u gewend was.

Het is raadzaam om twee keer per jaar een serie van 10 tot 20 behandelingen te volgen.


BRONCHITIS

Bronchitis is een ontsteking van de bronchiën, oftewel de grotere luchtwegen tussen de luchtpijp (trachea) en de longblaasjes(alveoli). Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen acute en chronische bronchitis. Acute bronchitis ontstaat vaak na verkoudheid of griep.

 

De bijbehorende klachten zijn vooral hoesten, overmatige productie van slijm, vaak kortademigheid, piepend geluid vanuit de longen, kriebel onder de kin, bloedsmaak in de mond en (bij infectie met virussen en bacteriën) ook koorts.

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij patiënten met (chronische) bronchitis het slijm minder taai wordt, waardoor het gemakkelijk opgehoest kan worden. Door de ontstekingsremmende werking vermindert kans op infectie en verhoogt weerstand. 

 

Het is raadzaam om twee keer per jaar een serie van 10 tot 20 behandelingen te volgen.