Deze zouttherapie helpt mensen met ziektes en allergieën: ‘Na een uur merkte ik al verschil’

Niemand begreep wat vriendinnen Zuzsanna Lajko (48) en Maria Sike (55) zagen in een groot betonnen blok midden in Rotterdam. Maar het tweetal zag juist potentie in deze smerige en muffe bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Wie hier nu binnenstapt, waant zich in een andere wereld. Compleet gemaakt van zout.

 

Het is even zoeken naar zoutkliniek De Bunker, die in hartje centrum staat. Maar verscholen tussen de tuinen aan de Westzeedijk staat een grote grijze bunker. Hoewel de buitenkant je wellicht niet doet denken aan een rustgevende plek, is dat van binnen wel anders. De zachte muziek en de verlichte ruimtes laten je in één klap de lawaaiige stad vergeten.

 

En dat is precies de bedoeling bij De Bunker. Hier kun je helemaal tot rust komen. ,,In Nederland is het nog helemaal niet bekend, maar in Oost-Europa gaan inwoners graag een dagje naar een zoutkamer’’, vertelt Lajko. ,,Het is heel goed voor mensen met bijvoorbeeld huidklachten, bronchitis of COPD.’’

 

lees de volledige artikel >>